dilluns, 21 de febrer del 2011

Més de cent anys fent història

El Futbol Club Barcelona és una entitat esportiva que actualment està fent història arreu del món. Aquesta entitat va ser fundada el dia 29 de Novembre de l'any 1899 per Hans Gamper. Fins el dia d'avui, el club ha experimentat un canvi molt gran en tots els aspectes socials, polítics, culturals i sobretot esportius, i ha esdevingut un dels equips de futbol més famosos i emblemàtics del món, convertint-se en més que una entitat esportiva i així doncs, fent realitat el seu únic lema "Més que un club".

Construcció del Camp Nou

(1899 - 1922). Els primers anys des de la fundació del FCBarcelona es va haver de singularitzar amb altres equips barcelonins, fins al punt d'esdevenir el club de referència dins la ciutat de Barcelona. Més tard es va convertir en l'equip líder dins Catalunya, va ser aquí on va aproximar-se a la sensibilitat catalanista.



(1922 - 2011). El FCBarcelona va passar per dues etapes completament diferents. D'una banda, va experimentar un creixement associatiu ja que van superar els 10.000 socis. D'altra banda, però, va patir unes dificultats materials i polítiques quan el club va haver de sobreiure un clima molt advers amb la Guerra Civil espanyola i la Postguerra. Tanmateix, el club va sobreviure i va iniciar ràpidament la recuperació esportiva que es va basar en la construcció del Camp Nou.

1 comentari: