divendres, 4 de març del 2011

Festa anual: Trofeu Joan Gamper

El Trofeu Joan Gamper és un torneig amistós de futbol que organitza el FCBarcelona anualment. Va ser Enric Llaudet, president del club llavors, qui va portar a cap l'iniciació l'any 1966 aquesta festa anual.

La denominació és en honor a Hans Gamper, fundador del club i també president en cinc oportunitats. Aquest torneig es disputa al Camp Nou cap a mitjans del mes d'agost amb l'objectiu de presentar la plantilla de la temporada vinent del FCBarcelona a tot el públic present.

Durant els anys el format de joc ha anat variant i és que des de l'any 1966 fins al 1996 consistia en un joc quadrangular en el qual es disputaven dues semifinals i finalment el partit final, a més tenia lloc un tercer lloc en la classificació. No obstant, des de l’any 1997 el club va decidir retallar el que durava el torneig i reduint-ho a un únic partit.

Aquest últim any 2010 va tenir lloc un partit molt important tant per els barcelonistes com per un jugador de l’equip visitant, el Milan AC. Ens va visitar un vell amic el 25 d’Agost de l’any passat, Ronaldinho, un dels jugadors més emblemàtics durant l’etapa que va passar aquí amb el FCBarcelona. Va ser un enfrontament molt entranyable ja que se li va fer una sorpresa a l’exjugador blaugrana i els seus excompanys van estar encantats de tornar-lo a tenir entre nosaltres.

Va ser una experiència molt renyida entre dos equips molt importants arreu del món. Finalment es va acabar amb un empat a 1 però amb la tanda de penals va acabar guanyant l’equip local per 3-1. Va ser un gran plaer tenir entre nosaltres un jugador que va marxar tant la trajectòria del club, amb les seves jugades, amb la seva relació tant amb els jugadors com amb l'entrenador i, sobretot els títols guanyats amb ell.







Ronaldinho, benvingut i esperem tenir-te aquí altre cop ben aviat!

1 comentari:

  1. Gran jugador, que divideix molt al barcelonisme. Prefereixo quedar-me amb les coses bones

    Salutacions,
    Edu

    ResponElimina