dimecres, 9 de març del 2011

La màgia blaugrana no es perd: Cap a quarts

Era un partit on esperàvem molta emoció i molta pressió per part de l’Arsenal i, per altra banda, una gran aportació per part del FCBarcelona.

Per a fer una crònica del partit, tot va començar amb molta pressió de l’equip blaugrana, en un inici on l’equip anglès es mostrava molt tancat a darrere sense deixar passar als jugadors rivals. Tot va començar així amb molta intriga per als aficionats culers perquè veien que els seus jugadors preferits no podien entrar dins la zona de porteria.

El gol va arribar als 5 minuts afegits al final de la primera part, va ser Messi el que va aconseguir clavar la pilota al fons de la porteria de l’Arsenal després d’una gran jugada i un gran xut. Va ser una primera part amb moltes oportunitats per part de l’equip blaugrana on es va poder veure la qualitat del seu joc, en canvi, per part de l’Arsenal, no es va acostar ni un moment a la porteria de Valdés. Van ser uns primers 45 minuts marcats per una bona defensa de l’Arsenal però malgrat això els blaugranes van aconseguir anar travessant a poc a poc la barrera que defensava la porteria d’Almunia i finalment aconseguir l’1-0 de la primera part, la qual també va ser polèmica pel fet que es va produir un possible penal a Messi per part de Van Persie i l’àrbitre no en va fer cas.

La segona part va ser molt més emocionant que la primera ja que va estar plena d’ocasions per part del Barça i també van ser uns 45 minuts amb algunes polèmiques. Primer de tot va arribar l’empat amb un gol en pròpia porteria de Busquets, qui va encarar el cap a la direcció incorrecta per refusar un corner. Entre moltes ocasions per part del FCBarcelona, el qual no va parar en tot el partit mentre l’Arsenal s’ho mirava, va tornar a arribar un gran geni, Xavi amb un gol cara a cara amb Almunia. Empat i pròrroga. Però encara faltava partit per sentenciar-lo de bon principi. En una acció de Van Persie acostant-se a la porteria de Valdés l’assistent va xiular fora de joc i aquest decidit va xutar la pilota igualment cap a porteria, això el va fer recollir la targeta groga i, a conseqüència, la vermella per haver estat avisat per el clar penal a Messi a la primer part. Finalment van acabar xutant un penal cap a finals de la segona part. Va ser Messi qui va sentenciar el partit.

Un partit amb nervis on hi va haver de tot: gols, ocasions, faltes, polèmica... un final perfecte per un equip brillant: 3-1 i cap a quarts de final.