dilluns, 28 de març del 2011

"També en la salut, més que un club"

Aquest lema representa la nova campanya que ha presentat aquest matí el FCBarcelona "Camp Nou sense fum" que té com a objectiu conscienciar dels perills del tabac i recomana que no es fumi a les graderies de l'estadi.
L'equip català és el primer club dins l'Estat Espanyol que activa una campanya de sensibilització contra el tabac. Si ens situem dins el context europeu i també mundial trobem que no és una novetat. Des de l'any 2007 a Anglaterra està prohibit fumar als camps de futbol, obligació que han aplicat a tots els camps d'Estats Units on es disputa la Lliga Nacional. Als estadis de l'Ajax d'Amsterdan i el Bayer Leverkusen el tabac també està prohibit.
El tabaquisme s'ha convertit en una causa molt poderosa per a la mortalitat i a més, crea una addicció altament nociva per als fumadors ja que afecta directament als consumidors. Amb això, la Junta Directiva del FCBarcelona ha decidit aturar els seus passos i el resultat s'ha pogut veure aquest matí quan, a la sala de premsa Ricard Maxenchs, s'ha acollit la presentació de la campanya "Camp Nou sense fum".
El Club ha volgut donar el següent missatge: "Si us plau, a l'estadi no fumis, fes-ho pels altres, per la bona salut de tots, sobretot pels nens", aquesta frase ha estat enviada als socis i aficionats acostumats a fumar durant els partits. L'equip directiu considera que la gent no pot perjudicar la seva salut quan vagi al camp nou i sobretot la dels més petits.
Jordi Monés, responsable de l'Àrea Mèdica i Rendiment ha explicat: "Aquesta campanya no pretén ser un judici als fumadors, sinó una via per protegir el màxim tresor de les persones, la seva salut". En aquest sentit, el president Sandro Rosell ha recordat que "amb la salut d'un mateix es pot fer el que vulgui, però amb la dels altres no". El que vol la Junta Directiva és confiar en que l'absència del fum dins l'estadi del Barça arribi a ser una costum des d'ara fins sempre.


FC Barcelona - Per un Camp Nou sense fum


1 comentari:

  1. Com a no fumador estic d'acord amb aquesta iniciativa, però entendria que la gent no respongui molt bé.

    Un cop més Rossell em va decebre. Com va poder dir jo no sóc fumador ni no-fumador? Aquesta mania de ser imparcial i no mullar-se no li fa cap bé.

    ResponElimina